Projekat ”Srcem gledamo, s muzikom živimo”

Objavi admin

Uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, udruženje ”Gledamo srcem” sprovelo je projekat ”Srcem gledamo, s muzikom živimo” koji je bio namenjen deci predškolskog uzrasta, kao i slepoj i slabovidoj deci istog uzrasta.
Program Projekta je trajao četiri meseca i realizovao se u vidu časova muzike, na kojima su deca imala priliku da se približe umetnosti i da zajedno u grupi stvaraju muziku. Spajanjem slepe i slabovide dece sa njihovim vršnjacima bez smetnji u razvoju postignut je primarni cilj ovog projekta, a to je povećanje socijalne inkluzije slepe i slabovide dece u društvene i socijalne sisteme. S druge strane ostvaren je opšti cilj pomenutog projekta u vidu promocije kulture kroz muzičku umetnost mladih naraštaja.
Dana 25.12.2019. godine u svečanoj sali mesne zajednice ”Mirijevo” održana je završna svečanost. Deca su u novogodišnjem ambijentu, pred punom salom roditelja, prijatelja, drugara i ostalih posetioca uspešno izvela naučeni muzički repertoar, čime je Projekat uspešno okončan.