U poseti kod gradonačelnika Beograda

Objavi admin

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se 29. avgusta sa predsednikom Udruženja „Gledamo srcem” Bobanom Veličkovićem sa kojim je razgovarao o zapošljavanju slepih i slabovidih osoba u Beogradu.

Boban Veličković je gradonačelniku Radojičiću predstavio najznačajnije aktivnosti kojima se bavi udruženje i predočio mu specifičnu situaciju u kojoj se u pogledu zapošljavanja nalaze slepi i slabovidi. Gradonačelnik je istakao da sa predstavnicima udruženja slepih i slabovidih osoba obično razgovara o pristupačnosti javnih površina pa je bio prijatno iznenađen temom zapošljavanja i istakao je da slepi i slabovidi itekako mogu da doprinesu celokupnoj zajednici.

„Svi koji obavljaju javne funkcije, kao i privatni sektor, stalno moraju da apeluju na društvenu zajednicu da koristi potencijal slepih i da ih zapošljava. Određene obaveze su već zakonski regulisane, ali bez obzira na to, mi kao odgovorni ljudi moramo da stvaramo uslove koji će našim sugrađanima dati šansu za bolji život i jednak tretman“, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao i da je svestan da zakon omogućava poslodavcima da obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom zamene plaćanjem penala ali da jedino zapošljavanje može doprineti socijalnoj inkluziji slepih i slabovidih.